• Meny
  • ?
  • Sök

Information

Målsättningen med ”Svenskt teckenspråkslexikon” är att på sikt publicera ett komplett teckenspråkslexikon. Inom lexikonverksamheten på Avdelningen för teckenspråk, Institutionen för lingvistik vid Stockholms universitet har vi dokumenterat cirka 21.000 tecken varav c:a 18.500 är publicerade.

Den lexikala databasen gjordes fritt tillgänglig på nätet den 18 december 2008 och hemsidan uppdaterades i september 2014.
Databasen uppdateras kontinuerligt med nya tecken, exempelmeningar och beskrivningar (fr.o.m. 2019). Hemsidan uppdateras även kontinuerligt med nya funktioner.

För de flesta tecken finns teckendemonstration, användningsexempel och fotoillustration. Det finns många sökvägar att välja på, bl.a. kan man söka på ord, översättning, tecknets andra betydelser, alternativa tecken, handform och ämnesområde.

I lexikonverksamheten för 2019 ingår följande personer: Thomas BjörkstrandJoel BäckströmNik Riemer Kankkonen, Patrick Hansson och Zrajm Öqvist. Vi anlitar många teckendemonstratörer i blandade ålder, kön och hemort.

Vi är tacksamma för synpunkter och frågor gällande användarvänlighet, layout, sökvägar eller övrigt.

Lexikonverksamheten, Avdelningen för teckenspråk, Institutionen för lingvistik, Stockholms universitet, 106 91 Stockholm

E-post: teckenlexikon@ling.su.se
Hemsida: http://www.ling.su.se/teckensprak

Gå till vår Facebook-sida
Gå till vår Twitter-sida

Länktips:
TSPQuiz - Testa dina kunskaper med hjälp av ett quiz
- Att transkribera teckenspråk - Lär dig mer om teckentranskription

Rapportera fel