Sök:

Start

Startsidan

Den första sidan som du kommer till när du besöker lexikonet är Start. Du kan alltid ta dig till denna sida genom att antingen klicka på Teckenspråkslexikon eller på Start i huvudmenyn. 

Här går vi igenom startsidans viktigaste delar. Mer information om startsidans innehåll finns på manualsidan Alltid synligt.

Sök

Under huvudmenyn finns ett sökfält. Här kan du skriva in ett eller flera svenska sökord eller Lexikon-ID för att få fram tecken som motsvarar din sökning. Flera sökord eller Lexikon-ID måste separeras med ett kommatecken. Lär dig mer på manualsidorna Sökfältet och Lexikon-ID.

Enkäter 

T.h. på startsidan finns direktlänkar till lexikonets enkäter där du kan hjälpa till att utveckla lexikonet genom att svara på frågor om vilka tecken du använder inom olika ämnesområden. Se mer på manualsidan Enkäter.

Senaste uppdatering

T.h på startsidan, under Enkäter, finns information om totalt antal tecken i lexikonet och datum för senaste uppdatering.

Search in English

Under Enkäter finns en direktlänk till ett verktyg för sökning med engelskt ord. Detta verktyg kan även nås via Verktyg i huvudmenyn. Läs mer om verktyget på manualsidan Engelska/English.

Senast inlagda tecken

Längre ned på startsidan finns en söklista med de 10 senast inlagda tecknen. Lär dig mer om söklistan på manualsidan Söklistan.

FEEDBACK