Sök:

Teckenposten

Teckenposten med det enskilda tecknet

Om du klickar på bilden eller sökordet i söklistan öppnas en teckenpost för det tecknet. En teckenpost är en sida med ett tecken och all den information som finns i lexikonet om tecknet i fråga. Varje rad i söklistan innehåller en teckenpost, (se manualsidan Söklistan).

Förutom själva tecknet och tillhörande information för ditt sökord kan teckenposten för vissa tecken också innehålla mer information som syns om du scrollar längre ned på sidan. Denna information kan vara en video med tecknet i en eller flera meningar, se Exempel, eller en video med beskrivning av tecknets användning i en video ännu längre ned, se Beskrivning. En tredje typ av informationsvideo, som beskriver tecknets uppkomst, kan finnas längst ned på teckensidan, se Uppkomst.

Här följer beskrivning av allting du ser i teckenposten. Eftersom beskrivningen innehåller många delar börjar vi med en lista med länkar till de olika delarna. Du kan ta dig direkt till den del du är intresserad av genom att klicka på länken här under eller i översikten här till höger.

Sökord

Videospelare 

Navigering

Tilläggsinformation

Uppdatering

Exempel

Beskrivning

Uppkomst

FEEDBACK