Karta

Manual meny

Karta

Om du klickar på ”detaljerad sökning” så visas en flervalslista och längre ned på skärmen finns alternativet ”karta”.

Om du klickar på ”karta” får du upp en bild över en Sverige-karta där olika städer är markerade. Om du klickar på ett ortsnamn så visas en film med tecknet för staden, vill du veta mer så klickar du ytterligare en gång på ortsnamnet så dirigeras du vidare till motsvarande ord i teckenspråkslexikonet med bilder etc.

Ibland kan det finnas exempelvis tre olika tecken för en och samma stad vilket gör att man kan känna sig osäker på vilket tecken som är att föredra. Om det finns flera alternativ till ett ortsnamn så har tecknet som är vanligast förekommande högst rankning, nummer ett, och sedan listas tecknen i fallande ordning.

För att se filmerna med olika alternativ till ett ortsnamn så klickar du först på film nummer ett och sedan kan du klicka dig vidare till övriga filmer allt eftersom.

Under kart-funktionen visas även en karta över Finland med markerade finska ortsnamn.

Vi har haft ett samarbete och utbyte med Finland där vi delat med oss av våra lands respektive kartor med ortstecknen. Så nu är det alltså möjligt att ta del av både en svensk och finsk karta och målet framöver är att utöka denna funktion med fler länder och världsdelar.